Mom and Dad in California

Posted: April 28, 2014 in Uncategorized

Hej på er!

Jag ber så extremt mycket för den EXTREMT dåliga uppdateringen av bloggen men jag har haft en massa annat för mig, mestadels fantastiska saker, som gjort att jag har lagt bloggandet lite åt sidan. Dock ska det bli ändring på det nu!

Här kommer en video som jag har gjort för att hylla den fantastiska resa som jag gjorde med mina föräldrar då dem kom över den 9 april och stannade till och med 20 april! Jag var helt överlycklig när jag fick se dem så att det finns inte ord till att beskriva det och det bästa var verkligen att jag fick se ett leende på deras läppar under hela vistelsen. Man riktigt såg hur mycket dem trivdes och det gjorde mig så jäkla lycklig för dessa två änglar har gjort så fantastiskt mycket för både mig och min syster så att det finns inte ord eller nånting som skulle kunna väga upp deras betydelse för oss. Detta har dem också gjort utan att klaga eller bett om nånting i gengäld utan dem har alltid stöttat oss, precis som föräldrar ska göra och jag måste bara säga, precis som många andra i världen, när jag säger att jag har världens bästa föräldrar! För det har jag verkligen!

Det är först när man är borta från dem i flera månader som man inser vilket jobb dem har gjort och hur tacksam man är över att ha dem vid sin sida i sitt liv, för dem gör mitt liv så mycket bättre! Att få se dem le fick mig att le ännu mer och att få ge dem de här upplevelserna är för mig helt surrealistiskt, trodde aldrig att jag skulle åka på en sån här resa med dem och att nu ha gjort det får mig bara att vilja resa ännu mer med dem! Att få se världen tillsammans med dem får mig att vilja jobba ännu hårdare för deras skull. Trots min mammas sjukdom så lyckades min söta lilla underbara mamma lägga smärtan åt sidan och ta sig över på andra sidan jordklotet för att träffa mig och att sitta och ta en öl med min bästa vän pappa kommer för alltid att vara bland de bästa ögonblicken i mitt liv! Ord kan inte beskriva hur mycket jag tycker om dem och det finns heller inte ord för att beskriva hur stark kärleken mellan en familj kan vara. Det gjorde också ont att se dem lämna detta paradis, dels för att det alltid är jobbigt att skiljas åt sådär för ett tag men man riktigt såg hur mycket dem har saknat mig, precis lika mycket som jag har saknat dem under denna period. Det går inte en dag utan att jag tänker på hur dem har det hemma. Men när jag då tänker på dem så ser jag också hur lyckliga dem är för min skull, att jag får vara här och uppleva så mycket saker, och att dessutom utvecklas. Pappa sa till mig på Skype för någon dag sedan att han riktigt såg på mig hur mycket jag har utvecklats som person, och det till det positiva och det gör mig ruskigt glad över att höra det. För det är ju därför man åker iväg såhär, för att skaffa sig livserfarenheter och dylikt att kunna ta med sig i livet och utveckla och forma den människa som du vill bli!… Nej nu klarar jag inte av att skriva så mycket mer, jag vill ju inte dränka tangentbordet i tårar! 😉

Ha det så underbart så länge så hör jag snart av mig igen på bloggen!

/Filip

Advertisements

Hawaii (21/3-26/3 2014)

Posted: March 28, 2014 in Uncategorized

Hej på er allihopa!

Jag är så grymt ledsen att jag inte har varit så bra på att uppdatera nu i några dagar men jag har haft begränsad tillgång till internet så jag har inte kunnat lägga upp några bilder dessvärre. Jag kommer lägga upp mer detaljerad info om vad vi hade för oss på ön, hur vi bodde, vart vi åt och så vidare. Men först här kommer en liten “teaser” som jag har knåpat ihop av allt film- och bildmaterial som jag har haft tillgång till från resan, jag måste säga det att jag älskar verkligen GoPro!

/Filip

Tons of Respect!

Posted: March 19, 2014 in Uncategorized

This video is one of the best sport-videos I’ve ever seen in my entire life. What a beautiful gesture by the San José Sharks and this really shows you that dreams can be reality if you’re persistent! #goozebumps

Den här videon är kanske den mest hjärtvärmande jag har sett under mina 20 år på jordklotet. Ett bevis på att människor skall respektera och värna om varandra. Jag finner inga ord för hur rörande den här videon är, ni bara måste se den för att tro på det!

“12 years a slave”

Posted: March 5, 2014 in Uncategorized

Det här måste vara en av de bästa och absolut starkaste filmer som jag någonsin har tittat på. Jag ska vara helt ärlig med er, jag kunde inte titta på den här filmen utan att gråta. Så himla rörande att se hur en människa berövas sin rätt till frihet och tvingas till slaveri. Mer vill jag inte berätta för att inte riskera att spoila nånting. Den här är för bra för att inte se och den har dessutom belönats med en Oscar för bästa film och en Oscar för bästa kvinnliga biroll!

Remember those loved ones

Posted: February 9, 2014 in Uncategorized

Tanken med den här bloggen är att jag ska lägga ut saker som händer häromkring, roliga, galna och nervösa händelser. Men jag vill också ge lite utrymme åt eftertanke vad gäller saker som händer runtomkring i världen och saker som familjer sörjer över varje dag.

Den här filmen som jag länkar nu är faktiskt ett projekt som några tjejer har arrangerat i samband med deras bäste vän, Julias, bortgång 2012. Dem samlar in pengar till förmån för cancerfonden och tanken är att dem ska cykla runtomkring i Sverige från en punkt till en annan. Den här resan är tänkt att symbolisera den långa och extremt tuffa resan som deras vän Julia hade från beskedet att hon hade cancer fram till hennes bortgång.
Deras mål är att samla in 1 000 000 kronor och idag har dem endast 65 000 kronor kvar tills de är i mål!!

Jag vill bara lyfta fram dem här tjejerna och ge dem cred för deras fantastiska jobb och slit, dem visar verkligen hur riktiga vänner bör vara.

Vill ni läsa mer om deras resa så gå in på http://www.juliaresan.se
Andra sidor som kan vara inspirerande att gå in på är också http://www.ungcancer.se samt http://www.cancerlivsstil.se och många många fler.

Fuck Cancer!

Martin Luther King Jr. day

Posted: January 21, 2014 in Uncategorized

Idag (måndag) är det helgdag i USA där folk samlas för att hedra den person som var en av huvudanledningarna till att den amerikanska befolkningen alltmer har insett hur fruktansvärd segregationen, mellan dem svarta och vita, var/är. Han stod emot den enorma press som han hade på sig och stred för dem “svartas” rättigheter utan att förtrycka eller förnedra de “vita”. Martin Luther King jr. var helt enkelt en man med ett hjärta av guld och en man som stod för fred och frihet, vilket är otroligt inspirerande!
Dock finns det tyvärr spår utav det vi kallar för rasism i vissa delar av USA (och resten av världen för den delen). Framförallt där det bor väldigt trångsynta och isolerade människor som inte har något som helst vett i skallen. Ursäkta att jag gick ut hårt sådär men jag kan inte rå för att man blir förbannad när vissa människor inte inser hur hemskt ordet rasism är och dess betydelse.

Därför har jag valt att lägga ut ett litet filmklipp från scen tagen ur en film som heter “Remember the Titans” för att hedra denna dag. Det är en film som jag blir oerhört inspirerad av och som jag har sett ett x antal gånger. Får fan gåshud när jag ser det här… Enjoy!